Budapest
Telefon: +36 30 715 99 24

Bemutatkozás

Horváth Anita vagyok, a dekHArt műhely megalkotója. Foglalkozásomat tekintve, tanítónő. Pályafutásomat is e munkaterületen kezdtem és folytatom jelenleg is.

anita

Gyerekkorom óta érdeklődöm a képzőművészetek iránt. Tanulmányaimat is művészeti általános iskolában kezdtem, majd oktatás szakmacsoportos középiskolában tanultam emelt óraszámban a vizuális művészetet. A főiskolán tanító és rajz tanárként végeztem.

Számos kézműves tevékenységet kipróbáltam, így ismerkedtem meg a dekorgumi formázással, a Brasil Fofucha technikával. Kezdetekben, csak magam szórakoztatására, majd ajándékba készítettem az ismerőseim számára, mára már a vállalkozássá nőtte ki magát.

A vállalkozói engedélyemet 2018 áprilisában váltottam ki. Volt egy tudás a kezemben, ami eddig hobbi volt. (Titkon mindig reméltem, hogy egyszer több lesz, mint kikapcsolódás az iskolai hétköznapok után.) Most kicsit tovább kellett gondolni. Sok pozitív visszajelzés érkezett a munkadarabjaimmal kapcsolatban. A családom és a barátaim támogatása adta a kezdeti lendületet. Hamar rájöttem, hogy ez embereknek szüksége van ez egyedire, a kézműves termékre, olyan dolgokra, melyek szívvel lélekkel készülnek és egy pillantás alatt is örömet tudnak okozni a szürke hétköznapokban. Sokan nem tulajdonítanak értéket a kézműves termékekben, azonban azt tapasztalom, hogy a munkadarabjaim, azok számára is egy kis kincs, akik eddig nem láttak különbséget a tömegcikk és az egyedi között. Termékeim ajándéktárgyak, dísztárgyak és használati tárgyak is. Munkadarabjaim legfőbb alapanyaga a dekorgumi.

Hogy mi is ez a dekorgumi?

Rugalmas, vízálló, könnyen vágható, ragasztható, formázható. Több színben és széles választékban kapható, strapabíró, ezért bárhol használhatjuk díszítésre. Hő hatására, amihez nem kell más, csak egy – vasaló, hajszárító, vagy hőlégfúvó – térben is alakíthatóvá válik. Ezzel a technikával készítem a babákat, mesehősöket, virágokat, használati tárgyakat vagy egyéb dísztárgyakat.